ADIJO PANIKA IN TESNOBA

Naslovnica

Učinkovite metode in nasveti iz prve roke, kako razumeti, sprejeti, obvladati, umiriti ter premagati panične napade in tesnobo ter povrniti nazaj nadzor nad svojim življenjem. 

RAZLOG, DA JE KNJIGA NASTALA…

Kdor se je vsaj enkrat v življenju srečal s paničnim napadom ali hujšo tesnobo, ve, kakšna grozna nočna mora je to. Kaj šele, ko jih doživljaš dan za dnem, uro za uro… mesece in mesece… nekateri leta in leta…

Ni enostavno, ko ne veš ali boš še kdaj “normalno” živel ali ko ne veš ali bo ta strah, ki te drži v krempljih, sploh kdaj popustil.

Lansko leto sem rešitve in pomoč za okrevanje iskala povsod. Nekaj mi je pomagalo, nekaj ne. Pisanje je bilo moja terapija. Moje zapiske sem strnila v knjigo. Opisujem svojo pot in vse, kar mi je pomagalo, da sem danes boljše. V njej najdete nekaj preprostih tehnik in metod, ki lahko pomagajo tudi vam.

Na svetu se skoraj 300 milijonov ljudi sooča s tesnobo in paniko, pa vendar se še zelo malo govori o tem. Zato ljudje mislimo, da smo sami v tem. Da nas nihče ne razume. In še bolj se počutimo osamljene in drugačne, strah nas je spregovoriti o naši stiski. Vem, kako sem sama hrepenela po tem, da najdem nekoga, ki bi razumel kaj prestajam. Resnično razumel, ne samo pokroviteljsko dejal – saj bo vse ok ali pa nič ti ni. Vsakič, ko sem naletela na knjigo ali zgodbo nekoga, ki je dal čez enako kot jaz, me je preplavil občutek olajšanja in upanja. Pomagalo mi je že samo zavedanje, da nisem sama.

Leto dni kasneje, ko sem že skoraj čisto okej, je tukaj moja knjiga, za katero upam, da bo v pomoč vsem vam, ki se še vedno soočate in doživljate panične napade ter tesnobo na dnevni ravni.

 

Knjiga za vse, ki se borijo s tesnobo in paničnimi napadi

S tesnobo in paničnimi napadi sem se prvič soočala že pred nekaj leti in o tem tudi pisala v prejšnjih knjigah. A tako močnega in zverinskega napada kot lani, 2.4.2022, okoli 16 ure popoldne, nisem doživela še nikdar v življenju. Zadel me je tako močno, da sploh nisem znala prepoznati, da gre za panični napad, saj so simptomi bili čisto drugačni, predvsem pa nenormalno močni, zato sem mislila, da umiram. Ko sem na urgenci v strahu in paniki čakala, da mi povedo, kaj se dogaja z menoj, sem napade doživljala na vsakih nekaj minut kot popadke. Tisti dan se je začela moja nočna mora, ki je za vedno spremenila moje življenje.

Moj pekel neprestanih paničnih napadov je od 2.4.2022 trajal več kot dva meseca, vsak dan, ves dan. Panika in pobesneli strah, da umiram, nista popustila niti za sekundo. Simptomi, ki so se izmenjavali kot po tekočem traku ali pa združeno butali po telesu prav tako ne. Ko sem raziskovala in iskala pomoč, nikjer nisem naletela na nikogar, ki bi te napade doživljal v tako intenzivni obliki kot jaz. Bila sem prepuščena sama sebi. Iskala sem rešitve in marsikaj preizkusila, da bi si vsaj malce olajšala te peklenske mesece.

Moj strah je popolnoma poblaznel in en čas sem se bala vsega. Bala sem se ostati sama doma, da me ne bi zadela kap, pa me ne bi nihče našel. Kot otrok sem potrebovala varuško in ves čas je nekdo moral biti z menoj. Bala sem se voziti avto. Bala sem se iti ven med ljudi. Kaj šele izven mesta. Bala sem se iti na sprehod, oziroma sem imela točno določeno ruto, kjer se mi je zdelo dovolj varno in hitro dostopno v primeru, da bi pome moral priti rešilec. Ponoči sem se bala zaspati, saj me je bilo strah, da se ne bi več zbudila. Tako sem gledala serije pozno v noč, dokler le nisem omagala. Obsedel me je nenormalen strah, da bom vsak čas umrla. Strah so dodatno spodbujali še vsi simptomi, ki so me ves čas spremljali: od norega razbijanja srca, do mravljinčaste leve roke in drugih delov telesa, mravljincev po obrazu, glavi, stiskanju v predelu srca, stiskanju v glavi, vrtoglavice, omotičnost, pekoča bolečina v prsih, stiskanju v grlu… Nikdar v življenju se mi ni dogajalo nekaj tako groznega.

Ves ta čas sem pisala. To je bila moja terapija. Malce je pomagalo. Po enem letu pekla lahko rečem, da je stanje sedaj občutno boljše in obvladljivo. Huda panika je izginila, ostali so le še občasni simptomi. Včasih že pride kak dan, ko za nekaj ur uspem pozabiti kaj se mi je zgodilo in se počutim relativno normalno. In tako vem, da gre na boljše.

Veliko sem razmišljala, ali naj Adijo paniko in tesnobo sploh izdam. Če sem čisto iskrena z vami, mi je bilo malce nelagodno, da se mi je to sploh zgodilo, čeprav sem se zadnja leta po najboljših močeh trudila živeti po svojem motu –  živim, kot si želim. Naposled sem se odločila, da jo želim izdati. Zakaj pa ne, če sem jo že napisala. Naj bo moje trpljenje zadnje leto in znanje, ki sem ga pridobila, sedaj vsaj za nekoga koristno. Morda vam bo moja knjiga pomagala prebroditi pekel, ki ga sedaj prestajate vi. Sama sem lani kot nora iskala vse možne oblike pomoči, pa žal ni bilo moč dobiti prav veliko knjig na to temo, ali pa so bile preveč posplošene in strokovne in me niso prepričale niti pomagale.

V knjigi z vami delim čisto vse možne stvari, ki sem jih preizkusila in so mi pomagale in ki mi niso pomagale. Povedala vam bom, kako mi je uspelo preživeti to peklensko obdobje (brez tablet, s katerimi so me najprej zdravniki želeli odpraviti) in kako sem se počasi sestavila nazaj v tem letu dni. Kako sem končno, korak za korakom prevzela nadzor nad strahom in se počasi vrnila nazaj k življenju in kako lahko uspe tudi vam.

Naslovnica

Kako vam bo knjiga pomagala premagati paniko in tesnobo?

Knjiga bo vaša prijateljica v temnih trenutkih. Vaše olajšanje, ko ne boste vedeli kaj narediti. Vaša opora, ko bodo vaše moči popustile. In vaše upanje, da niste sami v tem in da je paniko ter tesnobo možno premagati.

RAZUMEVANJE: Kaj se dogaja v našem telesu, ko se sproži panični napad ali nas prevzema tesnoba. To znanje vam lahko pomaga zmanjšati občutek negotovosti in strahu.

SPREJEMANJE TESNOBE: Najtežji del - sprejeti, da se ti to dogaja. Se naučiti živeti s tem in se ne boriti proti njej, kajti potem je še huje.

OBVLADOVANJE: Nasveti in tehnike sproščanja, ki so meni najbolj pomagale obvladati panični napad, ko se je začel ali hujše simptome tesnobe. S praktičnimi nasveti in strategijami, ki jih lahko uporabljate v svojem vsakdanjem življenju, se boste bolje pripravili na obvladovanje teh situacij.

PREMAGOVANJE: Postopni koraki, ki vodijo do zmanjšanja panike in tesnobe, vrnitev nazaj v "normalno" življenje in početje stvari, ki jih nismo mogli, ko nas je obvladovala panika.

Moja iskrena izpoved o vsem kar sem doživljala in česa sem se naučila, vam lahko služi kot navdih, da se ne predate. Zavedanje, da niste sami in nekdo razume kaj prestajate, je lahko zelo pomirjujoče.

ODKRIVANJE VZROKOV - Vsak zato ima svoj zakaj. Pomembno je, da ugotovimo kaj nas je pahnilo v svet panike in tesnobe, da lahko te dejavnike odstranimo ali omilimo.

NEKAJ MNENJ BRALCEV

DARILO ZA VSA NAROČILA: S.O.S. KNJIŽICA OBVLADAJ PANIKO V PDF OBLIKI, za umiritev paničnih napadov in tesnobe v najbolj kriznih trenutkih + PDF DNEVNIK za spremljanje počutja in stopnje tesnobe.

Izberi svoj izvod knjige:

Naslovnica

1x knjiga Adijo panika in tesnoba

22,80 EUR 

11,90 EUR 

N

S.O.S. knjižica

N

PDF dnevnik počutja

N

Knjižno kazalo

N

Brezplačna poštnina

Naslovnica

2x knjiga Adijo panika in tesnoba

45,60 EUR

19,90 EUR

N

S.O.S knjižica

N

PDF dnevnik počutja

N

2x Knjižno kazalo

N

Brezplačna poštnina

NEKAJ BESED O MENI, AVTORICI

Iskrena. Radovedna. Ustvarjalna. Borka.

Kdo sem jaz in zakaj bi zaupali mojim nasvetom?

Sem ženska, ki rine naprej že celo svoje življenje. Moje življenje ni bilo ravno postlano z rožicami, že kot deklica sem se srečala z alkoholizmom in nasiljem v družini, revščino, zasmehovanjem v šoli, kasneje še s slabo samopodobo, nesrečnimi ljubeznimi, nezadovoljstvom v zvezi, borbo z odvečnimi kilogrami, depresijo, paničnimi napadi, pomanjkanjem denarja, osamljenostjo, negativnimi podzavestnimi vzorci, ki so me omejevali pri doseganju mojih ciljev in še z nešteto drugimi preizkušnjami, s katerimi nam življenje skozi leta postreže. Če sem želela napredovati in se premakniti z mrtve točke, mi ni preostalo drugega, kot da se čez vse te preizkušnje nekako prerinem naprej, kot vem in znam in poskrbim za svojo rit.

Lani me je življenje zopet postavilo na preizkušnjo, ko so se mi pojavili hudi panični napadi in tesnoba. Pred menoj je bila še ena bitka. Ker vem, kako grozno je biti v takem stanju, sem se odločila vse svoje občutke, doživljanja in iskanje rešitev podeliti z vami v knjgi Adijo panika in tesnoba, da v njej najdete oporo, uteho in rešitve za pot ven iz lastnega pekla tesnobe. 

P.S. Niste sami v tem! Veliko nas je tam zunaj. 

Objem,

VIDENA V NASLEDNJIH MEDIJIH
mnenja

Še nekaj mnenj  bralcev prejšnjih knjig…

Res zanimiva vsebina, vsako poglavje ponuja nekaj novega in poučnega, zelo lepo berljiva in tekoča, kar mi je zelo všeč. Prebrala jo je tudi moja mami in je bila tudi navdušena nad njo in vašo odkritostjo.

Jolanda

Točno nekaj takega sem potrebovala za branje. Res mi je dala misliti tale tvoja knjiga, kako se ljudje včasih preveč razdajamo, nase pa pozabimo, na koncu ti pa nihče še hvala ne reče. Sem že postavila določene meje in še jih bom. Kar nekako bolj lahkotna sem sedaj, ko bolj gledam sebe, ne druge.

Tina

Knjiga mi je všeč, ker so zajeta zelo raznolika področja med katerimi je človek vpet vsak dan in ker ti avtorica točno na vsakem področju pove oz. pokaže kako naj bi poskrbel za svojo rit. Ker sem bolj sramežljive sorte, me čaka še kar nekaj dela, preden bom vse to zmogla, a tale knjiga bo moj vodič in podpora pri tem. Že dvakrat sem jo prebrala in si naredila pomembne izpiske, sedaj pa jo berem že tretjič.

Barbara

DARILO ZA VSA NAROČILA: S.O.S. KNJIŽICA OBVLADAJ PANIKO V PDF OBLIKI, za umiritev paničnih napadov in tesnobe v najbolj kriznih trenutkih + PDF dnevnik za spremljanje počutja in stopnje tesnobe. (PREJMETE V E-MAILU OB ZAKLJUČKU NAROČILA.)

Izberi svoj izvod knjige:

 

Naslovnica

1x knjiga Adijo panika in tesnoba 

22,80 EUR

11,90 EUR 

N

S.O.S. knjižica

N

Knjižno kazalo

Naslovnica

2x knjiga Adijo panika in tesnoba

45,60EUR 

19,90 EUR

N

S.O.S. knjižica

N

2x knjižno kazalo

N

Brezplačna poštnina

100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO!

V primeru, da knjiga ne bo izpolnila vaših pričakovanj, mi jo lahko brez težav vrnete nazaj.

Bojana Ivanović

avtorica

Kontaktni E-mail: bojana@bojanaivanovic.com